Ексклузивно от последните минути: Румен Радев се „простреля“ тежко!

румен радев

Президентът Румен Радев се простреля! Доколко тежко е това и ще го превърне ли рано рано в политически труп ще се разбере съвсем скоро.

Днес изтече информация в Блиц, че новият шеф на кабинета на държавния глава ще е бившият служител на Държавна Сигурност и пръв авер на застреляния мафиотски бос Васил Илиев – Александър Маринов. А в последствие и счетоводител на партийните разходи на друг убит бизнесмен – Илия Павлов.

Както е известно досегашният служител на този пост – Иво Христов, се шмугна в листата на БСП за евровота, за да се спаси от гибелния гняв на съпругата на Радев. По подобен начин столетницата подслони и друга „жертва“ на генерал Деси – Елена Йончева.

Назначението на бившия лидер на софийските социалисти за шеф на кабинета на Радев със сигурност ще отврати огромна част от гласувалите за него. Не само заради спомените за избитите около него мафиотски началници.

През 90-те години на миналия век, Маринов освен депутат от БСП в два парламента, е много близък с ВИС-2. Твърде близък. Това го няма в биографията на члена на Стратегическия съвет на Радев. Всъщност Маринов е последният човек, разговарял с боса на ВИС-2 Васил Илиев, преди той да бъде разстрелян показно на 25 април 1995 г. Пред ресторант „Мираж“.

„Видяхме се като приятели. Нямаше служебен повод за срещата ни. Правехме планове как ще се срещнем отново след няколко дни. Похвали се с колата си. Не мисля, че е предчувствал какво предстои. Не си спомням вече какво си казахме за последно, помня как се усмихна, махна с ръка и тръгна. Беше добър човек, не такъв, какъвто го описват”, заявява 15-години по-късно Александър Маринов пред вестник „Шоу“.

След януарските събития пред Народното събрание и свалянето на правителството на Жан Виденов през 1997 г. Маринов напусна парламентарната група на БСП по нареждане на своя нов гуру – Илия Павлов. На изборите през 1997 г. бе издигнат като независим кандидат от инициативен комитет в Кюстендил, щаб квартирата на ВИС-2.

„Коментарите на запознатите със случая бяха, че независимостта му може да е политическа, но не и икономическа. Близостта на инициативния комитет, издигнал кандидатурата му, с фирма Пионер и структури на ВИС-2 се тълкува като достатъчно сериозна обвързаност с конкретни икономически интереси“, пише тогава вестник „Банкер“.

По-късно висаджийският политолог, който не успя да влезе в парламента, създаде Социално-либерален съюз. Маринов е сред най-отявлените критици на Сергей Станишев като лидер на БСП и премиер.

Като кандидат за народен представител Александър Маринов е обявен за агент на Държавна сигурност, съдържател на явочна квартира с псевдонима „Майстора“.

И сега този човек – ченге от ДС, авер на мафиатски бос и счетоводител на Илия Павлов, ще ръководи делата на Румен Радев!?

Наистина самоубийствен ход на Летеца. Задава се аварийно кацане.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ