Спецсъдът се произнесе ръководил ли е Организирана престъпна група Гриша Ганчев!

гриша ганчев

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев е оправдан по делото, по което бе обвинен, че е ръководил още една престъпна група за данъчни злоупотреби при търговия със захар.

В края на м.г. в Специализирания наказателен съд (СНС) е внесено второ дело срещу бизнесмена, по което той е подсъдим заедно с лица, различни от т. нар. афера „Захар“, която се точи от години в съда.

Първо спецсъдът, а преди дни и Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) обаче са прекратили делото и са го върнали на прокуратурата заради съществени процесуални нарушения.

И двете инстанции са стигнали до извод, че за участието на подсъдимите в престъпната група, която според обвинението пък е престанала да съществува още през 2009 г., не е описано конкретно тяхно поведение, а само теоретични постановки. От обвинението не ставало и ясно защо прокуратурата твърди, че в определени градове е извършвана престъпната дейност, без да посочва факти. Това нарушение според апелативните съдии не позволява на подсъдимите да разберат в какво са обвинени.

Всичко това показва, че явно под натиск срещу босът на ЦСКА е внесено меко казано измислено обвинение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ