Бивш президент се самоуби

Свещ

Бившият президент на Перу Алан Гарсия почина, след като се простреля при опит да бъде арестуван, предаде Би Би Си.

Държавният глава беше откаран в болница в столицата Лима в критично състояние, но почина от нараняванията си. Новината беше потвърдена от настоящия президент на южноамериканската страна Мартин Вискара. Алан Гарсия се простреля, след като полицаи пристигнаха в дома му, за да го арестуват по обвинения в корупция.

Гарсия беше президент в периода 1985-1990 година, както и през 2006-2011 година. При пристигането на униформените, бившият държавен глава заявил, че иска да се обади на своя адвокат и влязъл в кабинета си. Минути по-късно се чул изстрел, а Гарсия бил намерен от полицаите с прострелна рана в главата.

Алан Гарсия бе обвинен, че е приел подкуп от бразилска строителна компания. Той отрича тези обвинения и твърди, че става въпрос за политическо преследване. Гарсия посочи, че няма никакви доказателства срещу него. Много симпатизанти на 69-годишния Гарсия се събраха, скърбейки за неговата смърт.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ