Горещи данни: Инфарктна разлика между ГЕРБ и БСП за евроизборите!

бойко нинова

Европейският парламент предвижда разлика между БСП и ГЕРБ от една десета от процента на изборите за евродепутати следващия месец. Това сочат данни, разпространени от ЕП и основани на проучвания на общественото мнение у нас, извършени от агенциите „Алфа рисърч“ и „Медиана“.

Според данните днес БСП би получила 32,8 на сто от подадените гласове, а ГЕРБ – 32,7 на сто. Това би довело до равен брой евродепутати от двете политически сили – по шестима.

Останалите политически сили от нашата страна, които се очаква да излъчат евродепутати, са ДПС (2), както и ВМРО (1), коалиция „Да, България“ (1) и „Воля“ (1). „Атака“, АБВ и НФСБ не се предвижда да излъчат евродепутати, според представените данни.

От втората половина на март у нас се наблюдава спад в подкрепата за ГЕРБ и ДПС и ръст при поддръжката за БСП.

Проучванията, използвани за пресмятането на прогнозираните места, не са поръчвани от ЕП, отбелязва институцията. Използвани са само данни от надеждни източници, се допълва в съобщението.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ