Местан крие зловеща катастрофа с две жертви край Бяла, едва се отървал от смъртта!

Лютви Местан

Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение на Лютви Местан за причиняване на смърт по непредпазливост. Миналата неделя, при катастрофа край „Маказа“ с автомобила на лидера на партия ДОСТ, управляван от него, загина 6-месечно бебе, а семейството му беше прието в болница. Местан беше пуснат от ареста срещу 10 000 лв. гаранция, но няма право да напуска страната.

Съпругата на лидера на ДОСТ Лютви Местан – Ширин, е разговаряла със семейството, което пострада при катастрофата с участието на политика край село Загорско.
Тя дори е поискала да отиде на погребението на 6-месечното бебе, което загина при адския удар.

Самият Местан призна, че е бил в ареста и заради това не е успял да изкаже съболезнованията си на семейството.

„Съпругата ми е разговаряла и с бащата, и с бабата, и с дядото на починалото бебе, изказала им е съболезнования, изразила е желание да участва в погребението, разбираме болката на тези хора, страданието, естествено, че тях това експертиза, вина не ги интересува и аз, ако бях на тяхно място, щеше да бъде преди всичко болката“, каза той.

„Покрусен съм, най-искрените ми съболезнования, но имам само една молба – да не раздаваме предварително присъди“, призова Местан.

Според прокуратурата бившият председател на ДПС е отнел предимството на другия водач. Той обаче не е съгласен и твърди, че зверският удар е дошъл след завоя, защото другата кола се е движела в насрещното. „Ако съм пресякъл предимството, тази кола, другата,  трябваше да бъде ударена отляво, защото завивам отляво. Отляво тази кола е непокътната, тази кола е ударена фронтално. Категорично ударът е в дясното на мен платно, ляво на него. Ако не съм застанал на моето платно, нямаше как да има челен удар“, защити се Местан.

Видимостта на кръстовището е намалена, защото отляво колите идват от завой. Те се движат с до 90 км/ч, няма друго ограничение. Според Института за пътна безопасност включването е опасно, но от АПИ са категорични – то е съгласувано с полицията. При инцидента политикът се отърва без сериозни наранявания.

В близкото минало на Местан има друго зверско пътно меле, в което загиват двама души, а той едва се отървава от лапите на смъртта. За катастрофата, в която пострадал,  преди време разкри неговата половинка Ширин, която открехна завесата и призна, че са се запознали именно покрай инцидента.

„Срещнахме се и се „взехме”, както се казва, сравнително късно – и за мен, и за него това беше втори брак. Вероятно сме се харесали от пръв поглед, но любовта пламна по-късно, в една болница, в която той лежеше почти разглобен след една катастрофа“, споделя съпругата на лидера на ДОСТ.  „Той лежеше в ужасно състояние и аз за нищо на света не исках да го оставям сам. Беше потънал в отчаяние, защото в същата тази катастрофа бяха починали наши двама близки приятели, и аз просто реших да направя всичко, дори невъзможното, за да го извадя от това. Излекуването му беше чудо“, допълва тя. Въпросният сблъсък става край град Бяла. Колата, с която пътувал тогава Лютви, се забила челно в автобус. През това време Местан спял и кракът му буквално бил раздробен при удара.  „За миг са си помислили дори, че е загинал, но слава Богу, оказа се друго. Правех му сама инжекциите със стрихнин, за да се излекува, защото впоследствие ни предложиха нетрадиционно лечение“, разказва Ширин. По нейните думи Местан абсолютно успял да преодолее шока от първия си пътен инцидент и вече нямал нито психически, нито физически травми.

Източник: Retro.bg


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ