Срам! Вторият в листата на Марешки си купил къща като министър, подозират, че парите са от турско разузнаване

орхан исмаилов

Горд собственик на луксозен имот в баровския столичен квартал Симеоново се оказва Орхан Исмаилов – втори в евролистата на бизнесмена-депутат Веселин Марешки и партията му ВОЛЯ, както 7DniBulgaria.bg алармира.

Огромната инвестиция Исмаилов прави само преди четири години – през 2015-а, по времето когато е зам.-министър на Министерството на отбраната. За да обитава имота със семейството си, той се изръсва с 440 хил. лв, а за парцела, върху който е домът, плаща допълнително още 30 хил. лв.

Самият Исмаилов обяснява тогава в декларация пред Сметната палата собствеността си с банков кредит в размер на 342 270 лв., плюс собствени средства. Очевидно лидерът на протурската Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) е доста заможен и спестовен, за да може да отдели едни над сто бона за покупката, която после и да изплаща години наред.

Напомняме, че назначаването му през 2014-а за зам.-министър на военното ведомство предизвика чутовен скандал, а патриотични партии заплашиха да оттеглят доверието си от кабинета на Бойко Борисов. Гневът на родолюбивите партии бе предизвикан заради връзките на НПСД с президента на Турция Реджеп Ердоган, за което след един предизборен митинг свидетелства във Фейсбук профила си самият Исмаилов.

От патриотичните формации допуснаха също, че Исмалов е свързан и с турските тайни служби, след като в гаража на спа-хотел в кв. Драгалевци бе открит оборудван с подслушвателна техника джип. В него пък бяха намерени четири карти на служители на турското разузнаване МИТ, а хотелът се оказа собственост на брата на Орхан Исмаилов, пише пък .Nbоx

Така се очертава аптекарският бос Весели Марешки да се опитва да вкара в европарламента един троянски кон с евентуални връзки с тайните служби на Турция, чиито мисли едва ли се въртят около „Одата на радостта“. А насред гърмящия „Апартаментгейт“ произходът на огромните суми, с които разполага, бидейки държавен служител, следва да бъде изяснен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ