Това са циганите, отвлекли и пребили брутално бизнесмен! (СНИМКИ)

полиция

Обвинените в зверски побой след отвличане трима цигани от бургаския кв. Рудник не случиха на съдия за разглеждането на мярката им за неотклонение, съобщава „Флагман“.

Свободата на Иван Апостолов, Ангел Радев и брат му Красимир зависеше от опитния магистрат Захарин Захариев, който още при влизането си в съдебната зала, сериозно скастри и тримата. Съдия Захарин Захариев се беше запознал в детайли с досъдебното производство и проведе уникален разпит на задържаните, а след това ги остави в ареста. Гледането на мярката за неотклонение донякъде наподобяваше скеча на Весо Парцала „Бракоразводно дело“.

Според държавното обвинение Иван, Ангел и Красимир, които са от ромски произход, са отвлекли 39-годишен мъж, били са го и обрали. Актът е изключително агрогантен, с агресия и всеки един от тях може да получи до 15 години затвор, ако бъдат признати за виновни.

Вижте как протече част от разпитът на съдия Захарин Захариев:

-Така. Име, дата на раждане и местоживеене – започна съдия Захарин Захариев.
-Иван Апостолов.
-Кога си роден?
-1993 г.
-…Дата, месец?! – попита с равен тон Захариев, но прецени, че няма смисъл и просто видя личната карта на обвиняемия – Семейно положение, осъждан ли си?
-Не съм женен, имам присъди.
-Къде работиш?
-Във фурна „Милена“
-Като?
-Общак съм.

На този етап съдия Захариев от ядосан вече изглеждаше оттегчен. Въпреки това продължи със снемането на личните данни на обвиняемите – стандартна процедура преди началото на делото.

-Следващият. Кажи си името.
-Красимир Юлиев Радев.
-Къде си роден?
-В село… ъ кв. Рудник.
-Помниш точно къде си роден ли? Бургас. – отбеляза съдията той за логографа – Женен ли си?
-Да
-Имаш ли брак?
-Не.

В този момент Захариев отново се ядоса, но въпреки това запази самообладание и продължи:

-Къде работиш?
-Във фурна „Милена“ като общак.
-И ти ли, бе? То в тая фурна май само общаци, пък няма пекари? Кажи си ЕГН-то.
-Не го знам. Неграмотен съм.
-Що тъй, бе? Ми ако те спрат полицаите и те попитат за ЕГН какво ще правиш? 24 часа в кауша?

Следващият обвиняем изглежда бе преценил, че ще опита да каже всичко, когато съдията го пита и явно ментално се бе подготвил за канонадата от въпроси на съдия Захариев.

-Ангел Юлиянов Радев (бел.а. двамата с Красимир са братя, но бащинските им имена са различни по документи, по необясними причини), Бургас, кв. Рудник – изрецитира Ангел и дори си каза ЕГН-то без грешка
-Видя ли, бе! Човекът си знае ЕГН-то. Без него си нищо, не си човек! – обърна се Захариев към другият обвиняем Красимир.

След целия този словесен обстрел изглежда дори прокурора и адвокатите си бяха взели едно на ум и изказът им бе необичайно кратък. Представителят на прокуратурата кратко и ясно каза, че поддържа искането си тримата да останат в ареста, защото са осъждани и има опасност да се укрият.

Пледоариите на защитата до голяма степен се припокриваха. И тримата обвиняеми имат по 3 деца, работят и гледат крави, които ако не са на свобода ще умрат, а с това и препитанията на семействата им, казаха адвокатите им.

Адв. Калин Янев, който защитава Иван Апостолов, бе единственият, който реши да се придържа към протокола.

-Г-н съдия, няма реална опасност подзащитния ми да се укрие, има постоянен адрес. Той е баща на 3 деца, за които се грижи и има блестящ социален статус…
-И какво искате? Кажете си иска – прекъсна го Захариев.
-Гаранция.
-Колко?
-Колкото съдът прецени.
-Добре. Щом за ПТП се искат 10 хил. лв., тогава 15 хил.! Нямало кой да гледа децата… Колко пъти си осъждан?
-Не знам – заяви обвиняемият Иван Апостолов
-Не знаеш. Чакай сега съдът да види. Да, ето! Четири листа с присъди! Това прочетохте ли го адв. Янев? Аз не знам каква е тая дъжава и социална политика. Как на едно лице с такова съдебно минало могат да дадат положителен социален статус? Той тея 15 хил. лв., които му ги искам цял живот няма да ги изработи, но през това време ще извърши толкова престъпления! – ядоса се вече видимо съдия Захариев, който се обърна и към обвиняемите директно след изказването на последния адвокат – Надежда Грудева.

-Какво искате вие?
-На свобода – отвърнаха почти в един глас тримата обвиняеми в отвличане и побой.
-„Тримата шерифи“. Защо го гонихте тоя човек? Какво искахте от него? – започна с риторични въпроси съдия Захарин Захариев и продължи: И тримата не са се явили на разпит, когато са привикани. Единият даже снимката му я има в Интерпол, обявен за общодържавно издирване. Защо ли? Защото кравите щели да избягат. Забележете никой не говори за деца, а за крави…
-Това са животни, бе г-н съдия! – прекъсна го единият обвиняеми.
-Кои са животни?! Децата ли, кравите ли? Арест! Арест!


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ