Ето го 18-годишният Вальо, загинал при самолетната катастрофа! (СНИМКИ)

pexels-photo-220618-1280x960

Загиналият при катастрофата в Оризари Валентин Аламански от Чирпан е бил страстен любител на самолети, вертолети и всякаква авиационна техника. Това разказаха за БЛИЦ състезатели, които са участвали заедно с него на различни първенства. 

„Вальо взе свидетелство за правоспособност за управление на самолет за любител пилот преди да вземе шофьорска книжка. Той и още едно момче от Пловдив, син на пилот, са двамата най-добри състезатели по каране на хеликоптер с радиоуправление”, допълниха още нашите източници.

„Загиналото момче и това от Пловдив винаги бяха на първо или второ място на тези състезания. Беше изключително свястно и коректно момче. Близките и семейството му възлагаха големи надежди за бъдещето на това дете”.

На последната надпревара с безпилотни самолети край Хисаря Вальо обаче не се е явил и оттогава карловските и пловдивските му приятели не са го виждали. Всички скърбят за лъчезарното момче, а Чирпан е потънал в недоумение и скръб от нелепата загуба.

Тази сутрин около 10:20 малък частен самолет, в който е бил и 18-годишният младеж, е облетявал стадиона в Оризари преди да започне състезание с дронове. Неочаквано крилото се отцепило от машината и паднало, а самолетът се е разбил в близост до река Марица.

На място са загинали Валентин и собственикът на авиоклуба в Белозем и на самолета Стефан Василски.

Източник: Блиц
Снимки:Фейсбук


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ