Една майка разказва за силната битка за сина си Тервел! (СНИМКА)

baby-osteopathy-4

Младата майка Ивет Стефанова благодари на медиците, че спасили малкия Тервел.

Бях бременна в началото на 9-и месец, когато моят герой пожела да се появи на бял свят! Животът му започна доста бурно, но нека се върнем на самия момент, който трябваше да е най-щастливият в живота ми.

На 23.02.2019г. получих силни болки, като веднага със съпруга ми отидохме в МБАЛ “Св.Иван Рилски“ Козлодуй, където прекрасна акушерка ме прегледа и каза, че няма нищо притеснително, след което се прибрахме у дома.

На 24.02.2019г. болките се засилиха и посетих отново същата болница, но този път сама, тъй като моят съпруг беше на работа. Там ми казаха, че това са контракции, но вече не са подготвителни, а раждането наближава и ме оставиха в болницата.

Малкият ми герой се появи чак на 25.02.2019г. в 13:30, като молбата беше изцяло моя да ми направят секцио, тъй като вече ми беше адски лошо, а коремът ми беше станал твърд на камък. Доктор Иван Башлиев ме прегледа, каза че детенцето ми има нужните килограми и е готов за раждане, но пропусна да ми каже важната подробност, че се е оплел силно около пъпната ми връв! Стигаме до момента, в който се събуждам след операцията и ми казват, че детенцето ми е добре, но е в кувьоз, защото се е родил много малък, да уточня 2.200 гр. Доколкото бях запозната килограмите не са проблем, защото те ще се покачат лесно. Дойде доктор, който ми каза, че детето е било силно оплетено около пъпната връв и то не където и да е, а около гушата му!

Попитах няколко пъти сега добре ли е, как е?! Всички казваха, че той е добре, но истината е била много по-различна. Същата вечер една от акушерките дойде при мен да ми даде документ, с който давам съгласие детето да се транспортира в „МБАЛ Д-Р „СТАМЕН ИЛИЕВ“ ГР. МОНТАНА“, тъй като е получил дихателна недостатъчност, но ми казват да не се притеснявам, че е добре. До последно е преглеждан от д-р Олга Николова (управител на МБАЛ “Св.Иван Рилски“ Козлодуй ), като до ден днешен не можем да си обясним какво е чакала толкова време, за да не транспортира детето ни към Монтана. Детенцето ми е прието в късния час 23:30, като състоянието му е било повече от критично. С буца в гърлото, казвам че детенцето ми е било на прага на смъртта, където прекрасния екип на д-р Блажева в Неонатологичното отделение в МБАЛ Д-Р „СТАМЕН ИЛИЕВ“ АД ГР. МОНТАНА реагират повече от бързо и спасяват живота на сина ми! Синът ми е бил вече син, както и целия в синини, които все още не знаем от какво са се появили. Той е интубиран и поставен в кувьоз от прекрасната докторка Александрова, която е причината сега да се радвам на своето живо и здраво детенце.

Всички си задаваме въпроса, защо е мъчен от 13:30 до 23:30, преди да се докара в Монтана? Защо не е взето адекватно решение, ами ако детето беше на човек от техния екип така ли щяха да действат?!

Искам да изкажа огромни благодарности към целия екип, който се грижеше в продължение на един месец за здравето и развитието на Тервел!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ