Ето защо 26-годишната майка е изоставила бебето си на паркинг!

бебе1

Липса на пари е причината, поради която 26-годишната Галя, е изоставила 4-месечния си син Мехмед на паркинг в Пловдив.

Жената е просела около Централна гара в града, затова е избрала и този район да подхвърли бебето си. Това съобщиха на брифинг районният пркурор на Пловдив Чавдар Грошев и шефът на полицията Атанас Илков.

Галя оставила пеленачето направо върху асфалта между две паркирани коли заедно с шишенце мляко. Пред разследващите е обяснила, че отишла до своя приятелка да вземе пари за пътни до родното и село Обручище, Старазагорско.

Преди да потегли към него, Галя се върнала на паркинга, където зарязала детето си, но видяла много полиция и се скрила.

Открита е в Обручище днес сутринта. Бащата на бебето – 28-годишният Григор, е бил задържан в сряда в Кричим.

Там бил при роднини. Мъжът твърдял, че от няколко дни не е виждал Галя и сина си. Кълнял се, че иска да се грижи за него и не е знаел за намеренията на майката.

Детето е било разпознато по снимката му от мъж, който познава Григор и Галя. Човекът съобщил в четвърто районно управление в Пловдив, че родителите на Мехмед са от пловдивската Аджисан махала.

Там полицията открила бабата на Мехмед, а от нея разбрали къде са родителите му.

„Мехмед ще бъде настанен в приемно семейство, тъй като Галя няма капацитет да се грижи за него. Това е потвърдила и собствената й майка в село Обручище, където тя отглежда по-голямото й дете – на 5-6 години“, коментираха от „Социално подпомагане“ в Пловдив. Срещу Галя е образувано досъдебно производство. Грозят я до 3 години лишаване от свобода.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ