Няма друго куче като Захари в цяла България, историята му е невероятна (Снимки)

05

Вижте една история за доброто и за смисъла да помагаш. БНТ ни запознава с едно необикновено куче и неговата съдба. Това не е история за едно бездомно куче. Това е история за едно обичано куче. Запознайте се със Захари.

Той носи в себе си белези на кокер шпаньол, българско овчарско куче и дакел. Генетичната комбинация обаче води със себе си куп проблеми. Тя не позволява на отделните части на тялото му да пораснат съразмерно, оставяйки го с огромна глава, дълги подбедрени кости, разрушени стави и деформирани стъпала, чувствителна кожа, която много лесно става на рани и огромна болка.

Убедени, че никой не заслужава да живее с толкова болка, в началото на 2018-та година доброволците от „Редом“ и доктор Владислав Златинов си обещават, че ще помогнат. Захари претърпява пет операции и вече няма търпение да заживее като нормално куче. В борбата си за по-добър живот, кучето не е само. Намира си истински приятели. Само подсказва и името си.

При Камелия Захари намира временен дом. Но надеждите са скоро да си има своето постоянно семейство. Безотговорно развъденият, ужасно крив и много уязвим Захари не може и не бива да бъде подминат с безразличие. Собствениците на лицензирани развъдници имат свое обяснение защо хората често не се съобразяват с правилата.

Захари едва ли си задава въпроса защо е такъв. Той просто е благодарен за усилията да живее без болка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ