Навръх Великден: Духовник направи на нищо партии като „Демократична България“ на Пинокио и Радан

3

Светлината в мрака свети и мракът я необзе – ето това е Благодатният огън според Светото писание. Това заяви отец Николай Георгиев от Светия синод в ефира на „Събуди се“ по Нова телевизия относно важността на вярата в съвременното общество.

,,В духовенството трябва да сте много критични. Ако вашият енорийски свещенник нещо не е като хората – ще го спрете и ще му кажете ,,Отец, така не може! Искаме да говориш разумно. Искаме да си наш достоен пастир“, добави Георгиев.

,,Това, което ми прави впечатление, е подмяната на ценности, която навлиза с всяка една политическа криза. Виждате, че това, което медиите изваждат в очите на обществото като нередности, с течение на много малко дни започва да се замива и да се превръща в правило – все едно не е голяма беля. Това няма кака да стане в църквата – тя винаги ще изобличава лъжата“, заяви отецът .

По думите му църквата се бори за класическото семейство – с любовта на майката и бащата, а не „размити“  понятия като „родител едно и родител две“.

,,Не джендър идеологии! Нищо от онова, което пречи на детето да има истинска любяща майка и истински грижовен баща. В тази среда детето ще изкове в сърцето си принципите на правдата и добротата“, сподели духовникът, удряйки по партии като „Демократична България“ на Пинокио и Радан и техния розов уклон.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ