Край: Убийците на висаджийския император Васил Илиев са невинни!

васил илиев

Убийците на Васил Илиев са невинни. Правният абсурд обаче е истина и се обяснява с факта, че през февруари 2019-а изтече абсолютната давност на престъплението отпреди 24 години, разследването е прекратено завинаги и килърите нямат повод да се страхуват от лапите на Темида. Това твърди Lupa.bg, като се позовава на магистрат, запознат с детайлите по атентата. Анонимните атентатори обаче не могат да са спокойни заради приятелите на Императора на ВИС, които още таят жажда за възмездие.

На 25 април се навършиха точно 24 години от смъртта на висаджия №1. През далечната 1995 г. Васил Илиев е безспорният господар на сенчестия бизнес в България, любимец на политици, бизнесмени, спортисти и плеада красавици. Приказката за бореца от Кюстендил обаче приключва привечер, докато пътува към своя ресторант „Мираж” в София с три куршума, изстреляни от анонимни килъри. Часове преди екзекуцията Императора се среща с Александър Маринов от БСП в парк-хотел „Москва”. После тръгва към своя ресторант „Мираж” в столичния кв. „Емил Марков”, смятан за централа на ВИС, където трябва да празнува рождения ден на майка си Венче.

Босът шофира сам сребристия си мерцедес 600 SL, регистриран същия ден в КАТ, а гардовете му го следват в червен „Сеат толедо”. Часове по рано висаджия №1 дал на друг добре облечен бизнесмен – Филип Найденов – Фатик 100 000 долара, за да му докара новия поръчков мерцедес. Към 21,10 ч. колите влизат в малката, тъмна и изровена ул. „Никола Каменов”, до която има строеж. Заради лошия път Илиев се движи само с 20 км/ч. Почти спрял е, когато неизвестни килъри откриват стрелба със заглушител от 2-3 метра. Мерцедесът забива калник в металната ограда на строежа. От предницата му излиза дим, потрошени са предното и дясното стъкло, фаровете светят. 30-годишният Васил Илиев е килнал главата си встрани, издъхнал на място. Един куршум го уцелва в главата, друг минава над ухото, а трети пронизва рамото и спира в гръбначния стълб.

На мястото са изстреляни общо 17 куршума. Има пробойна и по колата на двамата гардове, но те са невредими. Килърите на митичния борец обаче се измъкват сухи и до момента няма категорична яснота нито за поръчителя, нито за извършителите на атентата. Макар че през тези 24 години версиите се множаха в геометрична прогресия. Отминалото време обаче малко по малко заличава от обществената памет тартора на ВИС.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ