Мария Гроздева след класирането си за седма Олимпиада: Не си спомням толкова силно състезание

Мария Гроздева

Състезателката по спортна стрелба Мария Гроздева постигна феноменален успех, след като спечели Световната купа на 25 метра спортен пистолет и си осигури участие на седма Олимпиада в кариерата.

„Много съм щастлива от успеха – не скри задоволството си Гроздева пред сутрешния блок на нова телевизия. – Малко обаче съм тъжна, че наоколо в Пекин нямам много приятели за да споделя тази радост с тях. Много се зарадвахме със съпруга ми на успеха. Факт е, че направих много силно състезание. Не си спомням да съм участвала досега на състезание, когато финал да се затвори на 576 точки. Всички резултати бяха изключително високи.

Не започнах много дочре, като ме спаси това, че не гледах тъблото и не се интересувах от резултатие. Само се ослушвах за името си, дали ще ми кажат името за отпаднали. Накрая останахме три, после две две. В последния момент разбрах, че съм повела с една точка в решителните стрелби. Накрая разбрах, че цялата публика крещи всъщност за мен. Оказа се, че руснаци, грузинци, сърби, гърци са били за мен. Всички ме поздравиха след успеха.

Стигнах до извода, че само със желание не става. Пък и като се има предвид, че имам задълбочаваща се травма в рамото и ми е все по-трудно за сериозни тренировки, се надявам до Олимипадата догодина да се съхраня психически и физически.

Това е животът ми. От 11 годишна съм започнала да стрелям. Тома ми е хоби, професия, изощо живот”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ