Нагло! Циганите в Куклен пребили българи, които им разписват заплатите в италианска фабрика

3

Полицаи проверяват къщите по ул. „Дружба“ в Куклен, където вчера избухна свада между ромска и българска фамилия.

Както съобщихме, силна музика от двора на семейство Карагьозови ядоса комшиите Шаламанови. Направена забележка предизвика разправия. По-късно пийнали роми потрошиха стъклата на пристигналата патрулка.

Екип на вестник „Марица“ не откри тази сутрин никого в дома на Карагьозови. Съседи обясниха, че те са сред седемте задържани след скандала снощи. Българите и ромите, които са участвали в пререканието, досега не са имали проблеми, даже работят на едно място – италианска фирма за чанти в Пловдив. Ромите са шивачи и лепачи, а българите са ОТК и на практика са онези, от които зависи заплатата на циганите.

„Всичко стана заради пиенето. Алкохолът стои мирно в бутилка, обаче в главата – не“, обобщи момче от къщата, която е точно между двете скарани фамилии.

В момента полицаи проверяват и съседни къщи. От една от тях бяха изнесени и натоварени шест бутилки от минерална вода, пълни с гроздова ракия.

„Имаше полицейско присъствие през цялата нощ, но ситуацията е спокойна. Това е битов инцидент, в който не трябва да се търси етническа вражда. Всички са притеснени, защото такова нещо не се е случвало досега никога в Куклен. Роми и българи живеем къща до къща. Всички работят и се спогаждат. В нашето село няма етническо напрежение. Нека това да остане само един неприятен спомен“, призова кметицата Мария Белчева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ