Разкриха ги! ГЕРБ, ДПС, Воля и групата на Станишев в БСП – на крачка от приемане на Истанбулската конвенция

александър урумов

Не е лесно да вземеш решението да влезеш в кампания за избори. Но всеки трябва да носи своята отговорност с достойнство и да не бяга от нея. Не може да водиш лична кампания от една година, лична кауза – каквото беше борбата срещу Истанбулската конвенция (ИК) и когато дойде време да се решава кои ще бъдат представители на България в Европейския парламент (ЕП), да дезертираш от тази битка. Това заяви в студиото на „Факти“ кандидатът за евродепутат от ВМРО Александър Урумов.

Истанбулската конвенция е удар по всичко, върху което е изградена България. Този коварен замисъл не трябваше изобщо да се обсъжда, а да бъде приет в чест на Българското европредседателство още януари мин. г. Защо съм в листата на ВМРО – те от самото начало се обявиха против ИК и против Пакта за миграция, каза Урумов.

Стремежът на крайнолевите, които имат много високи позиции в Европа, без съмнение, ще се опитат отново да прокарат ИК под една или друга форма. Така, че една от каузите, зад които ще застана, ако получа доверието на българското общество, е борбата срещу всичко, което ИК символизира. Имаше министри, които не я бяха прочели, да не говорим за депутати.

Относно подигравките за „Теория на конспирацията“, не беше теория, а беше практика на конспирацията. Ако не беше застанал срещу ИК лично вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на заседанието на МС на 3.01.2018 г., тя щеше да бъде приета още тогава. Аз самият съм бил подлаган на огромен натиск – обаждания от членове на правителството да престана със съпротивата, която оказвам, защото според тях, аз съм бил причината да започне всичко.

Знаете ли какъв беше планът, след като вицепремиерът и ВМРО каза, че няма да подкрепят ИК, планът беше да убедят част от БСП – лобито на Сергей Станишев, да гласуват за ИК, заедно с ГЕРБ, цялото ДПС, ВОЛЯ, да се позволи т. нар. „гласуване по съвест“ и да може да бъде демонстрирано пред господарите им и пред Сорос как целият парламент се подчинява на тази воля.

Откровено, аз чувствам една невидима заплаха и ако ние не си свършим работата сега на тези избори, ще се сърдим само на себе си, защото вълците в овчи кожи, които застанаха в листите на ГЕРБ, БСП, ДПС, ще работят по същия начин, както досега. Ще служат на същите хора, на които досега. За съжаление, не е българският народ този, на когото служат. Ние ги избираме и 5 години те служат на чужди интереси, коментира Александър Урумов.

За последната си книга „Татко, обичай ме“ той разкри, че е започнал да я пише още през 2013 г.

Много са малко у нас книгите, които поставят в центъра бащинството, не тясно специализирано, а като лично споделяне. Така, че книгата запълва една голяма ниша, мъжете по-трудно говорим, а трябва да говорим повече на децата, сподели Александър Урумов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ