Нов екшън между цигани и българи в Пловдивско!

полиция

Пореден екшън между българи и цигани се е разиграл днес в Кричим. Между 11:30 и 12 часа 28-годишна ромка с малко дете с друга своя роднина била в заложна къща, която се намира до джамията в града. След като излезли от обекта, двете жени и детето се насочили към близкия хранителен магазин. 

Отпред бил седнал собственикът заедно с 60-годишен свой познат. Последният започнал да обижда и да псува циганките, използвал нецензурни и вулгарни думи, разказаха за БЛИЦ възмутени роми от кв. „Крайречен” (циганската махала). Думите им бяха потвърдени и от местен общински съветник.

След обидите и заканите на 60-годишния мъж, младата ромка казала, че ще извика мъжа си. Българинът се ядосал, започнал да я дърпа за косата и да я налага с дръжка от метла.

Пристигналите на място полицаи ги разтървали. Междувременно свидетели се обадили на телефон 112. На място лекари са прегледали ромката, която била в синини, и са я освободили за домашно лечение.

Съпругът на набитата и още няколко мъже тръгнали да търсят 60-годишния мъж, който нападнал жената. След като не го открили, се прибрали в махалата.

Към момента в града няма етническо напрежение.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ