Пиян без книжка открадна кола, катастрофира и рани момче

пътна полиция

Криминалисти от РУ-Кърджали разкриха и задържаха 26-годишен, отнел в пияно състояние лек автомобил в Кърджали и катастрофирал с него.

По първоначални данни мъжът взел ключове за автомобил „Тойота“ от жилището на свой познат на 28 април и малко след 19 часа потеглил с колата заедно с 14-годишен спътник. На ул.“Райко Жинзифов“ в областния град водачът се блъснал в скат вследствие на движение с несъобразена скорост. Пострадал непълнолетният пътник, който бил прегледан в Спешното приемно отделение, където било установено, че е със счупен нос и хематом на окото.

Тестът за алкохол на водача на лекия автомобил отчел 1,93 промила. Отказал е кръвна проба за анализ. При направена справка се установило, че той не притежава шофьорска книжка. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Кърджали, след което с постановление на прокуратурата е преведен в ареста за срок до 72 часа.

Образувано е досъдебно производство по чл.346, ал.2, т.2 във връзка с ал.1 и чл.343б, ал.1 за противозаконно отнемане на автомобил в пияно състояние и управление с концентрация на алкохол над 1,2 промила. Работата по случая продължават сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ