Светът гръмна: Наръгаха я с нож на метри от популярна българка (Кадри за възрастни)

15250737281

Точно преди 26 години – на 30 април 1993 година, се случва една от най-големите трагедии в тениса и един от най-черните моменти в спорта. На този ден в Хамбург, тогавашната номер 1 в женския тенис Моника Селеш е наръгана с нож в гърба по време на мача си с българката Магдалена Малеева. Всички медии в целия свят отразяват инцидента.

Срамният акт става след малко повече от час игра при 6:4, 4:3 в полза на Селеш, когато германски фен на Щефи Граф – 38-годишният Гюнтер Пархе атакува сръбкинята от унгарски произход.Той забива нож за обезкостяване между лопатките в гърба на тенисистката и след това се опитва да избяха от трибуните, но е задържан от двама охранители.

След инцидента Селеш отсъства от корта повече от две години, а постъпката на Пархе остава като един от най-черните моменти в спортната история. Германецът атакува тенисистката, за да помогне на своята любимка и сънародничка Граф да се върне на първото място в световната ранглиста.

Съперничката на Моника Селеш в този момент на корта – Магдалена Малеева признава, че е била уплашена и за собствения си живот, въпреки че в началото не е разбрала какво се е случило.

„Чух писъка и след това шума от публиката. В този момент не знаех, че е имало нож и кръв, мислех че някой е ударил Моника Селеш и тя падна. Притеснявах се за себе си. Не знаех какво се случва, но така беше с всички, които бяха на мястото на инцидента“, коментира българката след инцидента.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ