Майката на Николай Банев с „кърваво писмо“ до племенницата си Люба Кулезич – да не зове първият й братовчед да стои в „кауша“

Баневи1

Майката на подсъдимия олигарх Николай Банев – Мария Банева, изпрати до медиите „кърваво писмо“ до племенницата си и първа братовчедка на Николай Банев – журналистката Люба Кулезич, която в момента се подвизава в телевизия, чиято политическа линия е да плюе управлението на ГЕРБ и персонално Бойко Борисов.

В писмото си лелята на Кулезич припомня роднинските ѝ връзки с фамилията Баневи, установена, след като нейният баща – сръбски партизанин, емигрира в България и се жени за една сестрата на бащата на Николай Банев. И я призовава да престане да настояват синът ѝ да влезе трайно в затвора и да „хули близките си хора“.

Ето и пълният текст на писмото на Мария Банева до Люба Кулезич:

„Мила Люба,

Позволявам си да се обърна към теб така, защото сериозно и уважително живях 60 пълни години с вуйчо ти Йордан, защото се обичахме с майка ти и баща ти, и влезнах снаха в един голям род (Баневи с прозвището Карабаневи), който не даваше „прах да падне“ върху мен.

Другият ти вуйчо скоро ще е на 90, пише стихове, разбира се, аматьорски, има разум, мисъл, дух и пак не дава да се каже лоша дума за мен и моето семейство.

Но… всъщност те моля, ти, която си умна, информирана, артистична, безкомпромисна, която израсна пред очите ми, не ползвай „сцената“ на „Евроком“, за да хулиш близки хора, да изразяваш желание моят син да бъде в „кауша“, защото ти го искаш…

Направи обстоен анализ на приватизацията като процес и същност. Базирай се на причини от всякакъв характер, които са многоброойни и твърде сложни. Колкото и силна политическа личност да е Иван Костов, той е пристрастен и новата му книга е апологет на омраза към близкото ни минало.

Имам огромното желание някой безпристрастно да опише приватизацията в най-големи подробности. Жалко, че си „отиде“ един човек, който можеше да направи това.

Но съм дълбоко убедена, че Николай Банев, който има безброй факти и дар слово, ще опише тази уж този законен, а омразен приватизационен процес и „мираж“!

Бъди щастлива! Гледам твоето предаване само от уважение към рода Баневи-Карабаневи!!!!

Мария Банева“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ