От последните минути: Извънредна новина за властта!

Бойко Борисов

Държавата ще премести една от най-важните си институции на терен, близо до бившите военни поделения на 4-ти километър.

По този начин, кабинетът иска да осигури по-голяма площ за едно от стратегическите си министерства, което е свързано най-вече с парите и инвестициите, и е намерил бърз и удобен начин.

Идеята за подобно начинание бе стартирана през 2007 година, когато тогавашният премиер Сергей Станишев обяви пилотен проект, целящ изграждането на нов център за държавната администрация в близост до 4-ти километър.

Задачата бе възложена на съвместни екипи от Министерски съвет, Министерство на отбраната (МО) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Планът предвиждаше на на мястото на имотите на МО на 4-ти км да бъде изграден нов държавен административен център, не само защото не достигат помещения за администрацията, а за да имаме и един модерен град.

Правителството на Станишев, обаче не успя да се справи с амбициозната си идея и сега се очаква тя да бъде реализирана от кабинета „Борисов-3“.

Източник: „БЛИЦ“


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ