СКАНДАЛНО! Папата ни призова да пуснем мигрантите и да се радваме на Турция и Русия

16
Папа Франциск, който е на посещение в България, призова да отворим вратите си за мигрантите!
„Наясно съм със старанието и усилието за създаване на условия, при които най-вече младите да не са принудени да емигрират. Бих искал да ви окуража да продължавате по този път, да полагате всякакви усилия за създаване на благоприятни условия, за да могат младежите да инвестират свежата си енергия и да програмират личното си и семейно бъдеще, намирайки в родината си условията, които ще им позволят достоен живот“, допълни папата.

Папата отново отбеляза проблемите с миграционните вълни от хора, бягащи от войни, конфликти или от крайна бедност. Стремящи се към богатата Западна Европа. Той призова българите да не затварят очите, сърцето и ръката си към тези, които чукат на портите им.

„Бог да благослови България, нека я съхрани мирна и гостоприемна, и я направи преуспяваща и щастлива!“, заяви папа Франциск в обръщението си към официалните власти, институции и общество.

Нека тази земя стане благотворна с труда на хората и поколенията, отворена за културен и търговски обмен, интегрирана в Европейския съюз и притежаваща стабилни връзки с Русия и Турция, да може да предложи на своите чеда надеждно бъдеще, призова още главата на Ремокатолическата църква.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ