Тъжна вест: Почина един от най-известните гласове в ефира и бивш директор на БНР!

pexels-photo-220618-1280x960

Един от най-популярните гласове в родния радиоефир, бившият директор на Българското национално радио Радослав Янкулов е починал днес, съобщиха негови близки във Facebook.

Към момента няма яснота за причината за неговата кончина, от години обаче той страдаше от диабет.

Назад в годините Янкулов е български спортен журналист и предприемач, генерален директор на Българското национално радио от 23 май 2013 г. до 17 май 2016 г.

Роден е в София през февруари 1953 година. Учи в 7-а гимназия, но в края на 10-и клас се премества в спортното училище „Олимпийски надежди“. Завършва ВИФ и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. През 1976 г. постъпва в БНР. В края на 80-те напуска „Хоризонт“ и за кратко е зам. главен редактор на спортната редакция в БНТ.

Оглавява частното радио „Експрес“ през 1992 г. от самото му тръгване, а когато го напуска, става шеф на радио „99“. След него оглавява софийския канал на пловдивското радио „Канал Ком“. След това оглавява новото радио Спорт. Шеф е на пресслужбата на БФС от 2001 до 2003 г.

Радослав Янкулов е семеен, има две дъщери – Теодора и Александра.

Няма яснота кога ще е поклонението пред тленните му останки. Поклон пред паметта му!


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ