Разгадаха мистерията: Разбра се какво носи в тайнственото куфарче най-якият охранител на папата

Заснемане

Посещението на папа Франциск у нас е водеща новина за родните медии. Втори ден се следи под лупа всяка стъпка на светия отец, всеки негов жест. Пред Нова телевизия бившият шеф на НСО ген. Румен Миланов разкри подробности от „кухнята“ на спецохранителите.

Излизането на папата спонтанно сред хората често поставя пред професионално изпитание както гвардейците от Ватикана, така и охранителите от страната-домакин.

Ген. Миланов разкри любопитна подробност от антуража на папата. На въпрос какво е скрито в тайнственото куфарче, с което беше забелязан да върви неотлъчно до него един от най-яките охранители, генералът отговори, че това е противокуршумно одеяло.

„Снайперистите колко са, ще се въздържа да го коментирам. Но при всяка една такава визита се събира максимално възможната оперативна информация както от нашите, така и от партньорските служби, така и от службата за сигурност на Ватикана. Полицията и НСО поемат „видимите“ аспекти на охраната – снайперисти, полицаи, проверки. Това е напълно в реда на нещата. Предварителни сценарий за папата няма. Безспорно, има предварителна проверка и това създава висока степен на отговорност на службите за охрана. Но контактът с хората е неизбежен, а службите за сигурност да се оправят, както се казва“, коментира ген. Миланов.

„Цялата организация и отговорност се падна на българската страна. Мисля, че трябва да поздравим службите за направеното във вчерашния ден при посрещането на папата”, коментира ген. Румен Миланов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ