На Ицо Хазарта му предстои тежка съдебна битка

Ицо Хазарта

Тежка съдебна сага се задава между Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, и бившата му съпруга Диана Котева. Рапърът от „Ъпсурт“ е лишил от родителски права майката на 14-годишната си щерка Аделина, без тя изобщо да разбере. Вече 5 години изстрадалата майка не е виждала детето си.

По време на съдебното дело Диана дори не подозирала, че има такова срещу нея, тъй като по това време тя живее в Лондон. Диана разбира, че е с отнети права едва след произнасянето на присъдата. „По закон процедурата е точно такава. Ответната страна се призовава на постоянния адрес по местоживеене, а след това и в „Държавен вестник“. Накрая се дава ход на делото, дори ответникът да не присъства, а защитата се поема от служебно назначен адвокат“, коментират юристи казуса пред „Уикенд“.

„Разбрах, че е имало дело, заведено още през 2015 г. и че съм била осъдена. Даден е ход на делото, въпреки че не са ме открили да ми връчат призовката. Била съм представлявана от особен представител – адвокат, който изобщо не ме познава, но ме представлява“, изненадана е Диана. Според мотивите на съда, с години майката е проявявала пълна незаинтересованост към живота и здравето на 14-годишното днес момиче.

Шокирана от съдебното решение, Диана Котева е завела две контра дела. Едното е в Касационния съд и е за отмяна на решението за отнемането на родителските ѝ права, произнесено преди 3 години, а второто – в Софийския районен съд за възстановяване на правата ѝ като родител. „Водя начин на живот, който не може да бъде приеман като рисков за моята дъщеря и обкръжаващите ме хора. Искам да кажа на дъщеря си, че я обичам! Тя още не познава брат си, който скоро ще стане на 5. Той е от моя следващ брак. Брат ѝ я чака да се запознаят. Ади, ще продължа да се боря за теб, миличка!“, просълзява се Диана. Тя твърди, че през цялото това време умишлено ѝ е отказван достъп до детето. Ицо Хазарта и Диана се залюбили по времето, когато „Ъпсурт“ са на върха на славата, а Котева е секретарка на мениджъра на бандата. Оженили се на 24 април 2004 г.

Отношенията им обаче били на приливи и отливи, Диана няколко пъти го напускала и отивала да живее при родителите си в Кърджали. После размисляла и отново се връщала при него в столицата. В един момент Ицо се съгласява да живее с нея в Кърджали. Двамата инвестират пари и отварят пицария. Идилията продължава едва 4 месеца. Отсъствията на Хазарта от вкъщи под предлог, че е на участия с групата зачестили и 2 години след сватбата бракът им се разпаднал. През октомври 2006 г. Диана заминала да работи в Лондон. Първоначално се прехранвала като чистачка, а година по-късно направила своя фирма за почистване. Когато се върнала в София, тя с изненада научила, че Ицо е подал молба за развод. „Заяви ми, че държи попечителството да остане в него и ако не съм съгласна с това, ще заведе в съда 20 човека, които ще свидетелстват, че съм луда. Нарече ме „селянка“, разказва Диана.

За да избегне съдебните разправии около движимо и недвижимо имущество, бившата жена на музиканта приела изискванията му и обявила, че няма никакви претенции. Единственото ѝ условие било да вижда дъщеря си Аделина. Магистратите ги развели по взаимно съгласие. Диана се установила в Лондон, а през следващите няколко години Аделина ѝ гостувала няколко пъти по време на ваканциите.

Ицо Хазарта свил ново семейно гнездо с втората си жена Жени, която му родила още една дъщеря – Лора, която днес е 9-годишна. През 2013 г. бившата жена на Хазарта забременяла с второто си дете, а последната ѝ среща с Аделина била по време на новогодишните празници. „Ади посрещна с нас 2014 г. и си тръгна на 6 януари. От тогава не съм я виждала. С Ади бяхме изключително близки, тя искаше да идва да живее при мен в Лондон. Дори самият Христо в интервюта говореше, че това ще се случи. Нямам представа защо в един момент всичко се обърка“, недоумява майката.

Внезапно Аделина спряла да отговаря на телефонните позвънявания на майка си. Котева периодично изпращала колети с подаръци за дъщеря си, както и запис за 5000 лв. за издръжката на Аделина, но Хазарта отказвал да получи пратките. Година след това Диана и вторият ѝ съпруг взели решението да се установят да живеят в България и тогава тя получила съобщение от музиканта, че вече е лишена от родителски права.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ