Радев: За българина армията винаги е била символ на чест и храброст, доблест и държавност

радев дв2

„Малко са държавите, съхранили своето име, вяра и език през многовековни превратности и изпитания. И ако днес Бългрия е една от тях, то е заащото нашият народ е осъзнал необходимостта от единствето на меч, дух и слово. Летописите пазят безчет победи на войската ни. И в най-тежките дни на изпитание българският войник е бил последната саможертвена преграда. Затова за бългрина армията винаги е била символ на чест и храброст, доблест и държавност. През последните десетилетия войската ни преживя всякакви експериметни – недоимък, съкращения. Но тя винаги оцеляваше“. Това държавният глава каза по време на тържествено слово по случай Деня на храбростта и празник на армията.

„Българската армия е школа за патриотизъм и мъжество. На тях дължим признание. И да не забравяме, че днес 6-и май е Ден на храбростта. Чест и слава за българската армия и всички храбви българи. Да живее България!“, завърши той.

В 10.00 часа той прие почетния строй на представителните части на Българската армия на площад „Княз Александър I“.

От 10.30 часа ще се състои традиционният Гергьовденски парад на Въоръжените сили.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ