Обрат след чутовния гаф на БНТ, Кошлуков се извини! (СНИМКИ)

БНТ

Вчера мрежата кипка, заради гаф, който Българската национална телевизия (БНТ) направи. По време на официалното посрещане на папа Франциск в София телевизията излъчи резултатите от анкета на тема „Какво е вашето отношение към папа Франциск?“. От графиката обаче излезе, че анкетираните не са 100% (както обикновено), а … 122%.

Заради масовите коментари и шеги из социалните мрежи изпълнителният директор на БНТ Емил Кошлуков вчера написа гневен пост в личния си фейсбук профил. Той гласеше: „Истинската снимка е от страницата ни, а фалшивата, която даже уж е снимана от телевизор за по-голяма достоверност, се пуска тук. Естествено, всеки може да провери това, а пък и едва ли някой вярва, че толкова тъпо нещо е изобщо възможно. Обаче аз ще докладвам тези, които разпространяват измамата. Защото е клевета“.

Оказа се обаче, че грешка действително е имало. Така на Кошлуков и БНТ им се наложи да си посипят главата със сол, а самият изпълнителен директор да се извинява,

В социалната мрежа той написа:

„Искам да се извиня от името на колегите, които в емисията от 18.00 са объркали графиката. В централната емисия е оправена, но грешката е наша. Г-жа Уляна Пръмова вече взима нужните мерки. Още веднъж – съжалявам за допуснатата грешка. Отразяването от БНТ на цялото посещение изисква огромна работа, според мен мина чудесно до този момент, но за съжаление сме объркали числата в това изследване. Защитих колегите прекалено емоционално, без да проверя докрай фактите, за което и лично се извинявам“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ