Папа Франциск със много силни думи към всички семейства!

Папа Франциск

Никога не завършвайте деня с война. Студената на следващия ден е много опасна. Такъв съвет отправи папа Франциск към семействата в словото си, което произнесе в църквата „Св. Арахангел Михаил“ в кв. Секирово в Раковски.

В речта си папата засегна различни теми. „Никой песимист не е извършил нещо добро. Оптимистът създава надежда в общността“, каза Светият отец. Той посочи, че всеки човек е божи син, независимо от неговата етническа и религиозна принадлежност.

„Ако обичаш някого, няма да нужда да му искаш автобиографията“, каза понтификът.

Той призова към обединение между църквата и народа. По думите му църквата е майка, която приема проблемите на децата си. Тя е семейството сред семействата. Светият отец подчерта, че младите и старите „трябва да се срещат“.

Папа Франциск се поклони пред образа на папа Йоан 23

Първите имат нужда от памет, а вторите – от възможност да мечтаят.

Словото на папата бе чуто от над 700 представители на католическата общност у нас, които го аплодираха бурно. Събраните в църквата „Св. Арахангел Михаил“ го приветстваха на крака при влизането му, а първи на входа го посрещнаха 6-годишната Ивайла и нейните родители.

Момичето му поднесе на Светия отец букет от жълти и бели рози. Срещата завърши току-що. Светият отец тръгна към столицата.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ