Скръбна вест: Напусна ни обичан и уважаван журналист!

Свещ

На Цветница е починал Георги Делчев. Беше само на 58 години. Той работи дълги години като журналист в спортните и светските отдели на водещи вестници, телевизии, включително и в отдел „Оживление“ на „24 часа“. Делчев е сред основателите на списание „Атлетика“ през 1999 г. За последно беше най-близко до любимата лека атлетика, като пишеше, отразяваше и разказваше истории в BGathletic.com.

Делчев е бивш състезател по лека атлетика от 800 метра до маратон. Тренира в силната група на Дончо Димитров в Русе заедно с Евгени Игнатов. В крайдунавския град Жоро завърши техникум за селскостопанска техника. Военната си служба отбива в ЦСКА, а след това завършва НСА „Васил Левски“ със специалност „Лека атлетика“.

Освен като журналист Георги Делчев имаше и социална мисия. Той има мандат като кмет на родното му село Бракьовци, община Годеч. Делчев винаги беше готов да помогне на хора в нужда.

Поменът за 20 дни от неговата смърт ще бъде отслужен на 10 май, а поменът за 40 дни от загубата на нашия непрежалим приятел и колега ще бъде на 30 май на гроба му на гробището на село Бракьовци.

Източник:24часа



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ