Бойко Борисов: В лицето на папата имаме един голям приятел на България

Бойко Борисов

Благодаря за организацията около посещението на Папа Франциск в България. Искам да се извиня на тези, на които не го харесват и сме им причинили неудобство с тежкия трафик. Тридневното му посещение е една добра реклама за България. Всички медии отразяват посещението му. Призивите му за мир, отношение към децата, хората, мисля, че беше едно добро посещение. Това каза премиерът Бойко Борисов след отпътуването на Светия Отец към Скопие в рамките на балканската му визита.

„Най-силното му послание бе за мира. В негово лице имаме един голям приятел на България“, допълни той.

Борисов увери, че ние винаги сме били толерантни към бежанците, векове наред. „Винаги много ясно съм разграничавал хората, които бягат от войните от икономическите имигранти и тези, които нелегално искат да влязат в страната, нарушавайки закона. И ние така сме бягали и са ни приютявали. Нищо различно не каза от това, което навсякъде казва. Затова много стриктно пазим нашата граница“.

Той коментира и отказа на представители на нашата църква да се включат в молитвата за мир на Папа Франциск. „В божиите работи не се бъркам. Господ е назначил и папата и патриарха. Беше ми много приятно, когато папата целуна кръста на нашия патриарх. След това от църквата решиха друго да правят“.

Премиерът Борисов разкри, че папата е ял кисело мляко сутрин, обед и вечер.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ