Синоптикът Боряна Маркова с лоши новини за времето! (КАРТА)

Дъжд

Значителна ще се задържи облачността само в източните райони и на отделни места са възможни слаби превалявания. Западният вятър ще отслабне и сутринта в котловините и високите полета на Западна България ще се образуват слани. Това прогнозира синоптикът Боряна Маркова.

Минималните температури ще са между 3° и 8°. Утре над западната половина от страната ще е предимно слънчево, а над източната облачността ще е разкъсана, на места с по-значителни временни увеличения и превалявания. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който до края на деня почти ще стихне. Максималните температури ще са между 16° и 21°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за май. През нощта от запад облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно ясно.

Над планините ще има значителна облачност и главно в Стара планина ще превалява сняг. Силният северозападен вятър постепенно ще отслабва и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието ще има значителна облачност, на места ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, но постепенно ще отслабва. Максималните температури 15°-17°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 08.05.2019 слънцето ще изгрее в 06:13 часа и ще залезе в 20:34 часа. Продължителност на деня 14:21 часа.

На 08.05.2019 луната ще изгрее в 08:51 часа и ще залезе в – часа. Осветеност на диска в 0h UT 11 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ