Цял клас гине по улиците всяка година

пътна полиция

Около 30 деца годишно умират на пътя. Невръстните гинат основно в колата при катастрофи и биват убивани от собствените си родители, показва черната статистика. Въпреки че се отчита намаляване на броя загинали на пътя, броят на загиналите деца продължава да бъде константа на фона на демографската криза, коментира в. „Монитор“.

В Европа всеки час трима души умират при ПТП, повече от 25 000 души всяка година, независимо, че Европейския съюз е един от лидерите по безопасност на пътя. България е на второ място по смъртност в Европа за 2018 г. Началникът на отдел „Пътна полиция“ Росен Рапчев изтъкна въпреки лошата статистика, че у нас има значително намаление на катастрофите през миналата година в сравнение с 2017 г.

Регистрирани са 6684 тежки произшествия, при които са загинали 611 и са ранени 8566, от които 6478 леко и 1988 тежко. За първите четири месеца на 2019 г. също се отчита намаление на трите показателя. До момента са настъпили 1838 катастрофи, което е със 178 по-малко в сравнение със същия период на 2018 г.

Загиналите са 153 души, а ранените – 2338. Само през април са загинали 33 души, като смъртта на 10 от тях е била заради блъскане в крайпътно съоръжение. По тази причина той бе категоричен, че пътищата трябва да се обезопасят, въпреки че основната причина за ПТП-та остава несъобразената скорост.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ