Ново дъно при ремонт в София, работниците избягаха

Йорданка Фандъкова

Ремонтът с европейски пари на ромското 70-то училище в столичния район „Връбница“ напълно зацикли, пишат колегите от ФАКТИ.

Граждани сигнализираха, че отпреди празниците работници не са се мяркали на обекта. Дворът и помещенията в училището са като след бомбардировка. Според слухове, на работниците не е плащано и те отказват да изпълняват задълженията си. Видеата, поместени в материала са заснети в работен ден около 15 – 15,30 ч.

Преди около месец и половина имаше скандал със същото училище. Тогава граждани се оплакаха от некачествения ремонт и показаха снимки на подредени по алеите плочки с огромни фуги между тях. Хората се усъмниха в източване на държавни и европейски средства.

70-то ОУ „Св. Климент Охридски“ в столичния квартал „Модерно предградие“, район „Връбница“ е едно от 26-те училища и детски градини, за които през лятото на миналата година бяха отпуснати европейски средства по Оперативна програма „Региони в растеж“. Общата стойност е 63,6 милиона лева, 58 милиона от тях са безвъзмездна финансова помощ, а съфинансирането от страна на Столична община е 5,6 млн. лв.

Граждани, живеещи наоколо заявиха, че след първия скандал около некачествения ремонт училището е било посещавано дни наред от различни инспектори от Столична община. От опозицията в СОС са поискали от кмета Йорданка Фандъкова пълна проверка на ремонтите в училищата и детските градини по Оперативна програма „Региони в растеж“. Засега не е известно дали изобщо ще бъде правена такава проверка.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ