Бойко Борисов с тежки думи към Румен Радев от Румъния! (ВИДЕО)

Бойко Борисов
„Да се надяваме нещата да се развият по положителен начин за Европа. Следващите седмици и месеци, освен изграждането на парламент, съвет, комисия и комисари, има въпроси на които трябва да си отговорим.“ Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след срещата на върха в Румъния.
„Имаме ли отбранителна способност? Коелгата от Кипър се оплака как Турция дупчи икономическата му зона. И аз му казах: „Колега какво очакваш? Ние нямаме армия, нямаме нищо.”. Можем да разчитаме само на остра реакция. На думи много неща направихме, но тези неща още не са факт. Говорих много за Западните Балкани и конфликтите“, обясни още той.

„Има много напредък и се отчита направеното от нас. В Румъния и България обаче заплатите и пенсиите са много различни. В най-важната сфера все още сме последни. Много трябва да се помисли за нашия регион“, допълни Борисов.

„Румен Радев използва държавни пари, за да прави агитация“, твърди премиерът.

Попитан дали президентът е достатъчно отдалечен от БСП – партията, която го издигна, Борисов отговори с усмивка: „Радев е точно толкова отдалечен от БСП и ГЕРБ, колкото и Плевнелиев беше“.

Припомняме, че днес европейските лидери обсъдиха аспекти на Стратегическия дневен ред 2019-2024 г. Сред темите са насърчаването на мира и стабилността, поддържането на европерспективата за страните от Западните Балкани, сътрудничеството в областта на миграцията, следването на балансирана търговска политика, насърчаването на европейските инвестиции в отбраната и ролята на Европа като световен лидер в борбата срещу изменението на климата.

За видеото ТУК!


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ