Сидеров поиска оставката на Лозан Панов: Да си прави партия!

волен сидеров 2

Висшият съдебен съвет и магистратската общност да настояват за оставката на председателя на Върховния касационен съд, призова лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който се чуди защо тя още не е факт.

„Лозан Панов отдавна трябваше да подаде оставка. Абсолютно задължително е той да подаде оставка!“, заяви Сидеров в кулоарите на парламента.

Повод за апела му са излезлите публично записки от срещите на шефа на ВКС с представители на Еврокомисията, които пишат докладите по Механизма за сътрудничество и оценка.

„Категорично не съм съгласен да политиканства. Има разделение на властите и то е категорично, конституционно закрепено. Ако някой иска да прави политика, да направи партия, да се яви на избори, да влезе в парламента, да се бори за политически идеи“, препоръча на Панов лидерът на „Атака“. „Не може да си председател на ВКС и да политиканстваш! Това е просто недопустимо! Недопустимо е също така да работиш срещу родината си пред представители на Еврокомисията

или каквито и да са били институции в Брюксел. Това го правят и други – аз си спомням един евродепутат от десницата, който даже беше съучастник в завеждане на дело срещу България“, добави Сидеров. „Това, което Лозан Панов прави, е неприемливо, недопустимо и аз не знам защо още той е на тази позиция, на този пост“, удивен е Волен Сидеров. Той припомни, че още заради Апартаментгейт шефът на ВКС е трябвало да подаде оставка, както щеше да стане в някоя от западните демокрации. „Там, където той се оплаква от България, от родината си, в западноевропейските държави – за много по-малки неща се подава оставка. Дори само за съмнение те подават оставка. Така че, да не обяснява кой повече или по-малко е минат. Тук нямаме уред за измерване кой е по-минат! Тук въпросът е принципен“, коментира Сидеров.

Той даде пример с действията на Цветан Цветанов и шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и беше категоричен, че Лозан Панов не може да бъде изключение и принципът трябва да е еднакъв за всички.

„Така че – незабавна оставка да подава и ако иска да прави партия, да я прави, но това е недопустимо. И смятам, че и ВСС, и магистратската общност като цяло, трябва да заемат ясна позиция спрямо него – да настояват той да подаде оставка“, призова Волен Сидеров. Същия апел отправи и колегата му от групата на Обединените патриоти – зам.-председателя на правната комисия Християн Митев, който обяви поведението на Лозан Панов като недопустимо за шеф на ВКС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ