Адвокат Марковски: С промените в НК ще се леят реки от кръв

марковски

Новите изменения в Наказателния кодекс не помагат. Това заяви пред „Нова телевизия“ адвокат Марин Марковски по повод разширяването на неизбежна самоотбрана.

Новите промени изменят добри текстове в настоящия Наказателен кодекс, по думите му. Всеки, който е нападнат в дома си, има право на неизбежна отбрана, отсече той.

Текстовете стават много опасни, смята Марковски. Трябва да има адекватен отговор на нападението, обясни адвокатът. В сега действащия кодекс има текстове, които бранят жертвата, ако превиши неизбежната отбрана. Новите текстове носят рискове, по мнението на Марковски.

Могат да настанат ужасни злоупотреби, притеснен е той. Ще се пролеят потоци от кръв, прогнозира адвокатът. Престъпниците не са юнаци, те са страхливци, коментира още Марин Марковски.

Да не гледаме трагедия от първия ред, пожела той.

От своя страна адвокат Людмил Рангелов изрази мнение, че сега действащата норма в НК устройва гражданите за неизбежна отбрана. Приетите на първо четене текстове са противоконституционни, убеден е той. Институтът на неизбежната отбрана е сложен и деликатен, каза адвокат Рангелов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ