Полицията откри собственика на телефона, дал фалшивата новина за Иван Динев

Полиция

Има напредък по разследването на източника, който вчера сутринта изпрати на официалната електронна поща на сайта Флагман подробен сигнал за тежка катастрофа, в която снощи е загинал сина на строителния предприемач от Свети Влас Йордан Динев. В сигнала бе посочен и телефонен номер за връзка.

В хода на проверката за достоверността на информацията, позвънихме на посочения телефон. Отговори ни млад мъж, който се представи за Георги Динев – първи братовчед на Иван Динев. Той потвърди, че е автор на писмото до Флагман и че е пряк свидетел на случилото се. Имаше информация на човек от най-близкото обкръжение на семейството.

Искането на Флагман да се установи подателят на фалшивата новина бе отправено писмено вчера в 10,30 часа до директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и до началника на отдел „Компютърни престъпления” в ГДБОП Явор Колев.

Към момента е установен и доведен за разпит в ОДМВР-Бургас собственикът на телефона и на картата в него. Той обаче настоява пред разследващите, че в периода, в който е провеждан разговорът с наш редактор, апаратът не бил в него, а на рецепцията в лоби бара на Марина Диневи в Свети Влас. Според него друг е вдигнал телефона и е отговарял на въпросите ни.

В момента полицията разпитва служители от лоби бара, за да установи истината.

Разследването продължава, но е затруднено от обстоятелството, че там няма видеокамери.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ