Вицепремиер удари Радев и призова да се разследва докрай Цветан Цветанов

бойко борисов, цветан цветанов

„Това е едно цветно изказване на президента в тази предизборна обстановка, не е хубаво президентът да говори така. Президентът безспорно е активизиран преди изборите.“ Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира думите на президента Румен Радев по повод това, че Борисов е време да се зарови в задграничните офшорни сметки на политиците.

„Българските служби се ровят навсякъде, но резултатът е незадоволителен. Съгласен съм с призива за борба с корупцията и чистота. Корупцията не е само усещане, България има проблем с корупцията и този проблем трябва да бъде решен от всички“, обясни Томислав Дончев.

„Случва се да научаваме неща от телевизията, този скандал с апартаментите трябва да бъде разплетен докрай“, категоричен бе габровецът, нищо, че главно действащо лице в гейта е партийният му началник Цветан Цветанов.

„Имам доверие на комисията за борба с корупцията, нека институциите си свършат работата и да се види дали има укоримо поведение. Скоро ще имаме яснота дали някой е виновен, скандълат е грозен от всяка гледна точка, колко е гнусно в очите на един обикновен човек, някой да вземе обществени финансиране и да злоупотреби с това. Ние се проверяваме много от вътре, реагирали сме дори и без да се разбере. Декларацията на Порожанов не мога да я коментирам, сега когато се проверят всички къщи за гости, ако има нарушение, ще се връщат парите. Тези пари ще са в сметка на Министерството на земеделието, ако има санкция ние ще ги платим с тези пари. Нарушението е валидно и със задна дата, дори и да са изтекли тези петте години. Трябва да се проследи дали служители на фонда имат участие в тези нарушения, ако е така – трябва да се търси отговорност“, допълни Дончев.

„Публичните коментари за предстоящи инвестиции са излишни, така се гонят инвеститори, многото шум по темата вреди. Става дума за огромни корпорации, с президента разговорите, които водихме се опитахме да създадем добър синхрон между институциите и мисля, че се получи. Единственото излишно са публичните коментари“, каза Дончев.

„Не може държавата и правителството да спрат да работят, защото има избори. Не се състоя европейският дебат за политики преди изборите, управлението е стабилно, няма връзка между резултатът на БСП и предсрочните избори“, завърши Дончев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ