От последните минути: Търсили с дрон Стоян Зайков след сигнал, самоубил ли се е?

1557684406-563831

Четвърти ден няма следа от Стоян Зайков, заподозрения за убийството на Милена Шишкова в Костенец. Тази нощ са получени два сигнала, претърсени са две места, но Стоян не е открит.

„Около 20.00 часа сигнал в Долна Баня, че млада дама е видяла мъж със същото описание в местност близо до стадиона. При отиване на място на колегите районът е обходен, използван е и дрон, но такова лице не е видяно“, коментира старши комисар Николай Спасов, директор на ОДМВР-София.

„Вторият сигнал е около 01.00 след полунощ. Деца казват, че са видели мъж на оградата, който се е запътил към необитавана къща. Районът е обходен, но не е открит“, добави той.

„На първо място версията ни е, че Стоян Зайков е около града и в община Костенец. Предполагаме, че може да е в необитавана сграда или фабрика, тук има много такива. Предполагаме, че е в землището на Костенец“, каза още шефът на Областната дирекция на МВР в София.

По думите му има версия и Стоян Зайков да се е самоубил, но тя е твърде малко вероятна.

„През последната една година той не е ползвал мобилен телефон. Имал е много тесен кръг от приятели – двама или трима. Той е асоциален мъж, не е харесвал заведенията и обществените места“, каза още Николай Спасов.

„Стоян Зайков е човек, който познава и е израснал в района. Ходил е често в гората, карал е там и мотор“, разкри комисарят и добави: „До този момент не сме открили място, което Зайков да е обитавал. По думите на приятелите му той няма да търси контакт с тях, а ще се опита да се укрие. И според тях е много малко вероятно да се самоубие.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ