Не е само “Фолксваген“, вижте какво се готви в София Тех Парк

7de4f8633569f725ea383b16a1f9f984_big

София Тех Парк работи по два уникални проекта, които разполагат със сериозни шансове да бъдат реализирани, разкриха от ръководството на първия научно-технологичен парк в България.

Единият от проектите е за създаване със Софийския университет на Център за анализ на големи масиви данни, като проектът е съвместен с университета в Гьотеборг, а другият е за създаване на суперкомпютърен център съвместно с Euro HPC – петафлопс суперкомпютър, разкриха от София Тех Парк.

“Конкурираме се с 19 държави, за да успеем да реализираме тези два уникални за България и София проекта. В средата на месец юни тази година трябва да има яснота, а решението се взима Euro HPC. Ако успеем, съоръженията, които ще се изградят на територията на София Тех Парк ще са нещо невероятно, невиждано и престижно за страната ни. Освен всичко друго с тези проекти ще се разкрият никак не малко работни места, с които Паркът ще подпомогне развитието на българската икономика“, довериха от ръководството на научно-технологичния парк.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ