Мъж от Айтос обжалва 25-годишна присъда за убийството на приятелката си

полиция

Осъденият на 25 години затвор Теньо Е. от Айтос обжалва наказанието си пред Апелативен съд в Бургас. Делото е обявено за решаване. Това съобщиха от съда след днешното заседание за разглеждане на жалбата срещу присъдата.

Припомняме, че той е осъден за убийството на 20-годишната Ивета Т. Тя е починала след жесток побой, нанесен й от Теньо Е. Двамата са живеели на семейни начала. Имат и общо дете, което сега е на 4 години. А самият инцидент стана на 16.06.2018 година. Теньо Е. е осъден да заплати обезщетение на детето и на майката на убитата Ивета.

В съдебното заседание днес съдът е оставил без уважение искането на защитата за назначаване на две нови експертизи – съдебномедицинска експертиза и комплексна съдебнопсихиатрична и психологическа експертиза с мотива, че не са налице основанията за тях, тъй като експертите са дали отговори на всички въпроси свързани с причината за смъртта на Ивета Т. и са коментирали данните за употребата на наркотици от страна на подсъдимия.

Служебният защитник на Теньо Е. е поискал съдът да постанови нова присъда като промени квалификацията на обвинението в по-лека и е развил тезата за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на тежка телесна повреда.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ