Петко Симеонов срази Йончева: Беше като румънския комик Мирча Кришан – абсурдно неподготвена, но все въртеше около краставицата

Елена Йончева

Политикът от началото на демократичния преход у нас и бивш зам-шеф на СДС Петко Симеонов коментира тв дебата Габриел-Йончева на страницата си във Фейсбук. Деликатно, без да споменава имена, той написа мнението си за участничките.

„Гледах част от дебата Габриел-Йончева по НТВ и се сетих за Мирча Кришан. Имаше преди много години такъв румънски комик, който разсмиваше България по радиото. Той в ролята на ученик. Нищо не знае. Какъвто и въпрос да му зададат той го извърта и започва да говори за краставицата с бясно темпо и нищо не му се разбира“, коментира Симеонов.

„Та така… Едната от дамите участваше в дебата по метода на Мирча Кришан. Абсурдно неподготвена, но за краставицата беше като картечница“, отсече той очевидно визирайки Елена Йончева, която демонстрира невежество по всякакви теми, но повтаряше като развалена грамофонна плоча едно и също – за корупцията и бедността, бидейки самата тя затънала в богатства и имоти.

Водачката на листата на ГЕРБ Мария Габриел пък получи одобрение в социалните мрежи, тъй като показа компетентност по отношение работата на ЕП.

А Йончева въртеше около наизустени теми: „111-о място по свобода на словото, корупция, сливане на власт и престъпност, еврофондове“.

Полужурналистката-полуполитик прекъсваше нервно, говореше заедно с опонентката си, заяждаше с се и изпадаше в агресия, за да прикрие слабостта си. А като влезе в ЕП, ще е първата членка със свален имунитет и с обвинение за пране на пари.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ