Съдът взе важно решение за ромската махала във Войводиново

44444444444444444

Административен съд-Пловдив отхвърли жалбата на още един жител от ромската махала в село Войводиново. По този начин магистратите потвърдиха кметската заповед за събарянето на къщата на Иванка А, предаде „Дарик“.

Жената е сред 17-те жители на квартала, на които бе забранен достъпа до незаконните жилища. В заповедта, подписана от Димитър Иванов на 18 февруари пише, че „паянтовите сгради“ се намират на второстепенна улица, която представлява публична общинска собственост.

Сградата не е нанесена в кадастралната карта, одобрена през 2008 г. и е изградена в земеделска земя – общинска собственост, без да има одобрен Подробен устройствен план и без да е променено предназначението й.

Според установените по делото факти, за които преписката съдържа доказателства, съдът е приел, че не е засегнато правото на жилище и не е нарушена Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи.

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ