Извънредна новина за простреляния Любен от Трапоклово

Линейка

58-годишният Любен Димов от сливенското село Трапоклово, който в неделя сутринта бе прострелян в главата и гърдите от 64-годишния си съсед Петър Маринов, е дошъл в съзнание и диша самостоятелно. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева-Терзиева, цитирана от Dir.bg.

По думите й, Димов, който бе в кома, е дошъл в съзнание тази сутрин.

„Въпреки че пострадалият е контактен, засега разследващите ще отложат разпита му с няколко дни. По думите на лекарите, опасността за живота му е преминала“, допълни Терзиева.

Вчера лекарите в Сливен са поискали и консултация с гръден хирург и лицево-челюстен хирург от друго лечебно заведение, тъй като нараняванията на 58-годишния мъж са в гръдната област и в областта на долната челюст.

Състоянието на 44-годишната бивша приятелка на Маринов – Радост Куртева, обаче продължава да е критично. Жената, която също е простреляна в главата, е на командно дишане и в кома в реанимацията на МБАЛ-Сливен.

Трагедията се разигра на 12 май около 9.40 ч. След като три дни Петър обикалял около заведението на Петолъчката, в което е работила Радост, във фаталната сутрин той нахлул въоръжен с ловната си пушка вътре и да я прострелял в главата. След това се качил на колата си и се върнал в Трапоклово. Там влязъл в двора на съседа си Любен Димов и го прострелял с няколко куршума в главата и тялото. След това стрелецът се прибрал в своя имот и на двора се самоубил със същата пушка.

Колежката на Радост – Илиана Стоянова, която е станала пряк свидетел на стрелбата, разказва, че 44-годишната жена е била под постоянен физически и психически тормоз, докато е живяла с Петър.

Според разследващите пък стрелбата по Любен е била заради дългогодишна междусъседска вражда.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ