Грейна светлина в тунела за кръглите сирачета от Неделино, долетяха добри новини

Неделино организира благотворителна акция в помощ на две деца, които останаха сираци. Шестокласниците остават без майка преди 9 години, а баща им почива преди два дни. И двамата родители умират от онкологични заболявания.

Всички жители на града са потресени от трагедията и искат да помогнат на децата.

„Най-спешно на първо време е да имат човек до тях. Една от сестрите ми пое грижите. Тя ще стане настойник и ще опитаме да запълним празнотата. Но няма как да се балансират нещата”, коментира чичото на децата в сутрешния блок на Нова телевизия.

Кметът на града Боян Кехайов обясни, че страницата на общината в социалните мрежи е залята от искания на хора да помогнат на децата. „От различни краища на страната са. Имаме от Австралия, от цяла Европа. От наши съграждани, които живеят и работят в чужбина”, обясни градоначалникът.

„Част от населението дари средства, друга част помогнаха чрез материални неща“, разкри кметът на Неделино.

„Засега ние осигуряваме всичко, което е по силите ни, за да може децата да завършат успешно учебната година”, увери директорът на училището, където шестокласниците учат.

„Досега не съм имал сериозни проблеми с децата. Според мен в този момент те имат нужда от любов и уважение, а не от съжаление”, допълни класният им ръководител.

Желаещите да помогнат може да се свържат с Община Неделино.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ