ВМРО: Не може отговорни фактори в държавата, да говорят каквото искат

ангел джамбазки

Депутатът от ВМРО Красимир Богданов, коментира пред БНР предложението от ВМРО за по-строги наказания за обида в Наказателния кодекс. Предложението, което беше представено вчера, предвижда затвор до 4 години плюс глоби за хули, клевета, разпространяване на фалшиви новини по адрес на политически опонент.

„Повечето лидери на партии или депутати използват абсолютно непроверени, фалшиви новини и съобщават или създават самите те такива с цел да охулят политическия опонент и това създава и у хората едно абсолютно нереалистично отношение спрямо политиците в България. Ние смятаме, че на това нещо трябва да се сложи край“, каза Богданов.

„Но това, което нас ни тревожи, е че не може отговорни фактори в държавата било лидери на партии, било депутати, министри, евродепутати и т.н. да говорят кой каквото иска, без то да има никаква връзка с истината, да цели да оклевети опонента и да урони авторитета му, доброто му име. Това, което ние предлагаме, не касае само обиди срещу политическия противник, то касае въобще поведението на депутатите и по отношение на другите граждани, по отношение на трети лица, които биват замесени в такива скандали и оклеветявани. Всеки едни политик трябва да носи отговорност за думите си “.

Според него тази специална законова регламентация се налага, защото:

„Ние отдавна сме подели една битка срещу фалшивите новини и неотдавна организирахме кръгла маса по този повод. И подготвяме законодателни промени, естествено търсим консолидация около тези текстове и смятаме, че когато се въвеждат такива по-строги регламентиращи мерки, които засягат електронни сайтове, медии и т.н. Ние не бива да правим политиците богоизбрани и те да са нещо различно от всички останали български граждани, медии, или други източници на информация, затова и предлагаме тези промени, които да бъдат с мерки, които са по-строги за политиците, отколкото за останалите представители да речем на медиите и другите български граждани“.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ