Пенкилерът Марешки – гамен за евтина политическа употреба

7 Dni Bulgaria16.05.20192770
веселин марешки

Ако има роден политик, за когото да важи „вълкът козината си мени, но нрава не“, то това несъмнено е Веско Марешки. Днес въпросният господин се заявява като радетел за традиционните ценности, за борец срещу либерализма и кривите му ценности.

Преди година, обаче, антилибералният Марешки публично обяви, че ще подкрепи Истанбулската конвенция – наполовина, каквото и да значи това. Не на либерализма, да на джендърството, артикулира „възгледите си“ Марешки.

Изненада ли е това ? Не, разбира се. Представящият се като крайнодесен днес Марешки, ратник срещу либералните ценности в Европа, създаде през 2007г. т. нар Либерален алианс, днес известен ни като ПП Воля. Това ще да е някакъв странен политически мелез, антилиберален и антиглобален лидер на Либерален алианс – гарантирано от Марешки.

Това е само част от хамелеонският порив на Марешки в родната политика. Днес той подхвърля гръмки изказвания и фрази срещу левите в Европа, срещу социалистите, които прокарвали политики, разбиващи ценностната система на Европа и нейните граждани.

Нищо че води сиромахомилска кампания с фокус върху бедните – спирал грабежа, продавал им евтини горива и хапчета. Неузрелият либерал Марешки, самопровъзгласил се „десен политик“, на местните избори през 2011г. бе подкрепен от широка гама леви политически партии, сред които ПД „Социалдемократи“, Българска социалдемокрация – Евролевица и други подобни организации, които са радетели именно за „европейските“ ценности, които днес Веско Марешки отрича.

Същият Марешки, който влезе в Народното събрание като проевропейски политики, евроатлантик, докато не се изпъчи на Червения площад, където заклейми Европа и НАТО.

Днес той продава своя политически продукт като родолюбив, като истински и атвтенчино родолюбив, роден политик, крайнодесен деец, приближен до т. нар. крайни националисти.

Вероятно в този контекст „истинският родолюбец“ Марешки включи в листата си антиевропейски, антибългарски, протурски политик, гордо представящ себе си за почитател на политиката на турския диктатор Ердоган. „Родолюбецът“ Марешки и Ердоган ? Да, защо не, стига политическата игра да върви и колелото да се върти.

И каква излезе тя ? Ами такава, имаме на сцената фигура, която е завършен политически хамелеон.

Тръгнал като либерал, подкрепен от социалисти, узрял десничар, еволюирал в родолюбец, работещ рамо до рамо с родните мекерета на Ердоган. И всичко това не може да скрие манталитета на средностатистически гамен.

Няма да е лъжа, ако за финал се обобщи, че Марешки счупи политическия спектър от силовите упражнения да подаде носа си над повърхността.

Тотална безпринципност, смяна на политически възгледи, прегръдки с врагове на България, всичко това с една цел – да е в играта…

Не, благодарим, г-н хамелеон!


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ