От последните минути: Спецсили окупират Костенец, примката около килъра Зайков се затяга

Стоян Зайков

Специализирани полицейски сили са изпратени в Костенец рано тази сутрин, съобщават от „ПИК“ позовавайки се на свои източници в полицията.

Вдигнати са на крак рано сутринта и са тръгнали от София.

Изглежда акцията по издирването на Стоян Зайков навлиза в решаваща фаза в 6-ия си ден, примката около него се затяга.

Припомняме, на 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно състояние до дома си. До момента предположенията на полицията са, че убиецът е бившият й партньор Стоян Зайков. 43-годишният мъж продължава да се издирва, като до момента са претърсени над 30 адреса в града, но без успех.

Последва второ убийство в Костенец. Жертвата Валентин Петров е разведен, бившата му съпруга има детенце. Трупът му е открит от роднина, който го е потърсил. Петров и Зайков са роднини – трети братовчеди и съседи. Няма данни, че са били в пряк конфликт. При разпитите Валентин Петров е заявил готовност за пълно съдействие на полицията, която е проверила периметъра.

Петров сам е проверил къщата си. Засега няма данни, че Петров е бил помагач в укриването, но полицията работи и по тази версия, като е иззела съответните материали от къщата му.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ