Глобиха 6 абитуриенти за показване през прозорците на коли

564450

Шестима абитуриенти са санкционирани на само за ден /на 15 май/ за неизползване на обезопасителни колани. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

Наложени са им глоби по фиш. От Пътна полиция са категорични, че ще продължат да следят зорко за стриктното спазване на правилата за движение, с цел недопускане на тежки пътни инциденти и опазване живота и здравето на завършващите и техните близки.

И тази година Областната дирекция е предприела всички необходими мерки за недопускане, предотвратяване на инциденти и за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението по пътищата и недопускане на пътнотранспортни произшествия по време на абитуриентските балове. В тази връзка традиционно са проведени срещи с училищните ръководства и органите на местното самоуправление и местната администрация за координиране на действията и планиране на съвместни мерки по опазването на обществения ред и безопасността на движение по пътищата.

Предвидено е засилено полицейско присъствие в районите около учебните заведения, където ще се събират автомобили, с които ще бъдат извозвани абитуриентите, маршрутите на тяхното придвижване и местата, в които ще се провеждат балове и тържествени чествания. Извършени са съвместни проверки с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, РЗИ – Велико Търново и др. в увеселителните заведения (ресторанти, барове, дискотеки, клубове и други), където ще се организират младежки празненства.

Специално внимание е обърнато на пропускателния режим, с цел недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества или техни аналози, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Проверено е състоянието на пожарната и аварийната безопасност на обектите, качеството на предлаганите хранителни стоки. Взети са необходимите мерки и по отношение на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ