Само в 7DniBulgaria.bg

Пълен погром: Адска градушка край Свищов спря влака, извозват пътници с автомобили (Снимка)

payimage2 (1)

Градушка и ураганен вятър са нанесли сериозни щети в Свищовско, съобщи кметът на крайдунавския град Генчо Генчев, цитиран от Дарик.

В селата Морава и Деляновци има къщи без ток. Заради обилния дъжд, силния вятър и градушка с размери на бобено зърно, пътищата са наводнени и е затруднен достъпът до селата. Борови дървета са паднали върху домовете на хората, уточни кметът на общината, който на място с екипа си оглежда щетите.

След 21.30 ч. е било преустановено движението по жп линията Левски-Свищов, заради паднали дървета върху релсите. Пътниците от влака – студенти пътуващи към Свищов, ще бъдат извозени с автомобил, посочи Генчев.

Екипи от кризисния център в село Овча Могила разчистват падналите дървета върху домовете на хората и участват в отводняването на къщите и стопанските дворове. За ситуацията в района е уведомена Областната администрация, посочи Генчев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ